Digitalt_kundnara_III

Därför väljer ni oss på Nya Ekonomikompetens.


VI ÄR EN EKONOMILEVERANTÖR och inte en redovisningsbyrå. Vi utför inte bara redovisning, löner och bokslut. Vi stöttar er med beslutsunderlag, controlling, affärsanalyser, digitalisering och ekonomiledning. Etc.


VI ÄR SYSTEMOBEROENDE och föreslår därför alltid bästa lösning, över tid, för er som kund.


NÄTVERKANDE KONSULTER lokaleriserade i en läraktig miljö på Karlstad Business Center där vi dagligen träffar både kunder och andra företag.


AKTIVA KUNDRELATIONER är viktigt för oss. Skapa Partnerskap mellan er och oss.


AKADEMIKER är alla medarbetare för hög kompetens och bästa kundnytta.


KUNDINRIKTAD METODIK som sätter er som kund i fokus och skapar mervärde.


PROJEKTORIENTERADE ekonomer som är vana att driva på och leverera. 


DIGITALT & KUNDNÄRA

Framåt och uppåt, som man säger i Färjestad BK


Efter ett halvår med påverkan av corona kan vi konstatera att vi är relativt lyckligt lottade. Samtidigt som vi verkligen lider med vissa kunder och andra företag som har det kämpigt, försöker vi ändå fokusera på det som är positivt.


Oändligt glada

Parallellt med att vi känner oss trygga i vår långsiktiga affärsplan är vi förstås oändrligt glada över att ha så god relation med vår befintliga kunder. Att de ger oss snittbetyg 9,7 (skala 0-10) när vi frågar om de skulle rekommendera oss på Nya Ekonomikompetens även till andra företag och organisationer. 


"...att våra kunder också ger oss möjlighet att kunna göra ett bra jobb och leverera affärsnytta..."


I vår roll som ekonomiavdelning ingår att skapa ett samarbetsklimat som känns bekvämt och förtroendeingivande för våra kunder. Där har vi som leverantör ett huvudansvar. Men självklart bygger gott samarbete på båda parter. Att också våra kunder ger oss möjlighet att kunna göra ett bra jobb och leverera affärsnytta.


Med en kombination av tur och skicklighet har vi mycket hög grad av sådana kundförhållanden vilket är väldigt stimulerande.


Något sämre än vi hoppades på

När det gäller omsättningen för Nya Ekonomikompetens så landar vi hittills på en nivå som är lite lägre än budgeterat (-12% vs budget).


Huvudanledningen stavas förstås corona. Ungefär 15-20% av våra kunder fick i slutet av kvartal 1 mycket stor negativ påverkan på sina verksamheter när corona bröt ut. Det medförde, och medför fortfarande, att mängden arbete reduceras även för oss som deras ekonomiavdelning. Lika med lägre fakturering.


"...under en dryg månad inte blev någon nyförsäljning gjord alls och vi tappade därmed..."


Vi påverkades också negativt av att det under en dryg månad (slutet av mars och april) inte blev någon nyförsäljning gjord alls. Det blev stiltje på marknaden. Vi tappade därmed en del omsättningstillväxt. 


Positivt är förstås att vi under maj - juni sedan kunde sälja desto mer. Så att vi totalt sett för 2020 hittills ligger +9,2% i försäljning (på förväntad årsvolym) jämfört med budgeterat.


Nya medarbetare

Vi hade startat en rekryteringsomgång strax innan corona bröt ut. Gissa om vi funderade hur vi skulle göra sedan när allt var som mest osäkert! Vi valde ändå att fortsätta rekryteringarna. Dels för att kunna ta senare beslut, dels eftersom vi hoppades att vi nog ändå skulle klara att generera fler och fler kunder.


"...då sa vi att vi måste våga satsa! Istället för 2 rekryteringar anställde vi 3 duktiga medarbetare..."


När vi så kom fram till början av maj (ja, vi förhalade medvetet hela processen en del för att få ta beslut senare under våren) hade försäljningen åter kunnat komma igång och vi hade tecknat avtal med flera fina företag. Så. Då sa vi att vi måste våga satsa! Istället för 2 rekryteringar anställde vi 3 duktiga medarbetare. Vi vill ju så gärna vara med och skapa arbetstillfällen här i Karlstad/Värmland!


En av de nya, Louise, startade redan i slutet av maj. Den 17/8 börjar nu Lina och sedan kommer Robin att starta i slutet av augusti.


Fantastiska Karlstad Golfklubb

Och så var det då det här med golfklubben. Karlstad Golfklubb. Tack vare att en av våra befintliga kunder som sitter i styrelsen för Karlstad Golfklubb starkt rekommenderade klubben att ta in oss på Nya Ekonomikompetens, fick vi möjlighet att bli ekonomiavdelning även för fantastiska Karlstad Golfklubb!


Jag skriver 'fantastiska' dels för att det är en mycket fin och välskött anläggning som sådan, men framförallt med tanke på det härliga, trevliga och positiva gäng som arbetar för klubben!


Precis som vi skrev om: "hur viktigt det är att även kunden är med och skapar förutsättningar för ett bra och affärsgivande ekonomiarbete", precis så fungerar det med Mathias (vd för golfklubben) och hans gäng. Och då ökar förstås möjligheten att vi kan göra kunderna jättenöjda med oss!


Framåt och uppåt

Färjestads vd Stefan Larsson brukar återkommande beskriva ambitionen som 'Framåt och uppåt'. Det är ett bra synsätt. Även i tider när det är tufft. Ambitionen måste, oavsett hur jobbigt det är för stunden, vara att ta sig vidare. Framåt.


Utan utveckling stagnerar en verksamhet. Börjar retardera och tynar så småning bort. Det finns därför knappast något alternativ till ständig förändring. Förändring med ambitionen att också ständigt nå förbättring. Komma vidare, längre, högre. Uppåt.


Stort lycka till med ert företag och verksamhet när vi nu börjar gå in i hösten 2020 detta märkliga år!! <3


Digitalat & Kundnära

[Källa: Nya Ekonomikompetens]

Kontakta oss gärna

+46 70 35 95 400

kontakt@nyaek.se

Fri prenumeration på FOKUS Affärsinfo?

Följ oss även gärna på sociala medier

HÄNG MED PÅ EN MODERN RESA

Nöjd Kund

Partnerskap

Kund Garantier

Nöjd Medarbetare

All rights reserved. POWERED & PRODUCED by Ekonomikompetens Nordic AB