Case

Referenser och kundcase

Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera Nya Ekonomikompetens till en vän eller kollega?


(Senaste kundundersökning gjord i maj 2020 där hela 67% av de svarande gav oss betyg

9-10 vilket i sin tur resulterade i en Net Promotor Score på fantastiska 54)

Wermkon AB

”Tycker ni gör ett bra jobb - ni finns alltid där

och håller det vi kommit överens om 👍🏼

Lena Jonsson, VD Wermkon (20-talet anställda)

Karlstad Golfklubb AB

Nya Ekonomikompetens har överträffat mina förväntningar och vi är mycket nöjda med samarbetet, från den personliga kontakten till alltid lika proffsigt utfört arbete.


För oss en ovärderlig partner som skapar trygghet i vår vardag och ger oss möjlighet att utveckla vår verksamhet.

Mathias Åhlberg, VD/Klubbchef Karlstad Golfklubb (20-talet anställda)

Visit Värmland

Vi på Visit Värmland har valt att sedan ett år tillbaks använda Nya Ekonomikompetens för hela vår redovisning, det har fungerat utmärkt och vi känner att vi har funnit en partner i detta arbete.


Våra kontaktpersoner är lyhörda för våra behov och önskningar och samtidigt ger de oss förbättringsidéer proaktivt, så vi är väldigt nöjda med vårt samarbete och ser fram emot framtiden tillsammans med Nya Ekonomikompetens

Mia Landin, VD Visit Värmland (10-talet anställda)

Corronix AB

”Corronix har Nya Ekonomikompetens som ekonomifunktion sedan ett år tillbaka.


Det har blivit en klar kvalitetsförbättring jämfört med tidigare leverantör och nu fungerar allting mycket bra”

Krister Karlsson, VD Corronix AB (10-talet anställda)

Qbim AB

Fler kundexempel


Exportföretag

En komplett redovisnings- och ekonomiavdelning för ett exportföretag med omsättning på ca. 20 msek/år är ett annat uppdrag vi på Nya Ekonomikompetens har. Företaget hade innan de kom till oss en traditionell redovisningsbyrå och ville istället få en ekonomileverantör eftersom man även behöver affärsrådgivning och proaktivt stöd.

IT-bolag

Ett projektorienterat IT-bolag med omsättning omkring 50 msek/år anlitar oss för utförande av alla redovisning och ekonomi inklusive att vi under 1 års tid även har rollen som Ekonomichef  (ordinarie ekonomichef är föräldraledig).


"...ni är verkligen jätteduktiga på Nya Ekonomikompetens..."


Tack vare att Nya Ekonomikompetens agerar helt systemoberoende utifrån att varje kund skall få den lösning som passar kunden bäst, har vi i uppdraget att genomföra förstudie, upphandling, implementering (och utbildning) av nytt affärssystem för bolaget.

Restaurang

Vi har ett uppdrag att utgöra en liten snabbmatskjedas redovisnings och ekonomifunktion. Omfattande allt från löpande redovisning, löner till årsbokslut och deklarationer + löpande affärsrådgivning. Omsättningen uppgår till knappt 10 msek.


Bolaget hade tidigare en vanlig redovisningsbyrå och valde Nya Ekonomikompetens för att få en kvalificerad, komplett ekonomileverantör.

"...det fungerar jättebra och jag är väldigt nöjd med det jag får från er..."

Stor förening

En av Värmlands absolut största idrottsföreningar har givit Nya Ekonomikompetens förtroendet att utgöra deras ekonomifunktion. Här sköter vi alla ekonomi-relaterade delar i nära samarbete med föreningens representanter.

"...nytt samarbete men hittills väldigt bra..."

Börsnoterad koncern

I början av 2020 fick vi vår första noterade koncern (K3-koncern) där vi utgöra koncernfinans för gruppens olika bolag i Sverige och Norge.


Vi har även förtroendet att utgöra ekonomifunktionen för några av koncernens ingående bolag.


Uppdraget omfattar att ta ett samlat grepp och utveckla koncernens rapporteringsprinciper och struktur genom att ta fram en ekonomihandbok - som sedan tjänar som ett levande dokument och underlättar tillkommande bolag då kunden expanderar operativt såväl som genom förvärv.

Teknikkonsult

Kunden arbetar som teknikkonsult och reser mycket. Har också investeringar i olika andra bolag.


"...du är bara bäst Emilia..."


Behöver någon som håller reda på både redovisning och vissa administrativa delar. Samt rådgivning kring utdelning och vinstmaximering ur ett ägarperspektiv.

Enmanskonsult

Vi hjälper kunden med redovisningen. Skatter och avgifter samt att planera rätt lön vs utdelning mm. Kunden har inte haft aktiebolag tidigare och frågar ofta om olika saker relaterat till lagar och regelverk.

Nationell kedja

Kedja av olika enheter runt om i Värmland/Sverige som är under uppbyggnad, anlitar oss på Nya Ekonomikompetens för att utgöra ekonomiavdelningen. Arbetet här handlar också mycket om process och rutin för att enkelt kunna växa med fler och fler enheter.

Fastighetsbolag

Ett lokalt mindre fastighetsbolag anlitar oss på Nya Ekonomikompetens för att utföra all redovisning, bokslut, skatter och avgifter. Fastighetsbolaget omfattar huvudsakligen hyreslägenheter.

"...mycket bra! Ser fram mot framtiden..."

”Jag är mycket nöjd med Nya Ekonomikompetens transparenta prissättning och enkelheten med att digitalisera företagets interna flöden.


Det jag uppskattar mest är de proaktiva rekommendationerna & påminnelserna, som skapar bra finansiell styrka i ett finansiellt starkt mindre bolag som vårt.”

Mikael Hyensjö, Grundare Qbim (10-talet anställda)

Everstyle AB

”Jag har varit företagare i flera decennier, alltid med många bollar i luften. Utöver att driva verksamheten där jag och mina medarbetare har många olika roller parallellt dagligen, är vi extremt  beroende av effektiv hjälp med vår bokföring och rådgivning – i realtid.

 

Med Nya Ekonomikompetens har vi äntligen hittat hem. De har hjälpt oss in i den digitala bokföringens underbara värld. Och inte minst viktigt; Nu har vi även ett team av tillmötesgående, trevliga och professionella rådgivare att rådfråga och växa in i framtiden med!

Bibbi Evermark, VD/Grundare av Everstyle AB

Klicka på symbolen & läs även om:

Lång historia av utveckling & nöjda kunder

Industrikoncern

En stor internationell industrikoncern anlitar oss på Nya Ekonomikompetens som stöd i samband med egen vidareutveckling av ekonomiprocesserna. Vår personal avlastar befintlig personal inom ekonomi/finans som därmed frigörs tid att arbeta i dessa tillfälliga projekt.


Nya Ekonomikompetens svarar även för att vara bollplank i kundens arbete med processutvecklingen.

Nystartat bolag

När vi i början av 2019 fick det nystartade bolaget var det viktigt att för ägaren att allt skulle vara digitalt - redan från början. Så att utförandet blev platsoberoende och kostnadseffektivt.


Ägaren utvärderade oss mot några av de större ekonomileverantörerna i Karlstad och konstaterade att 'känslan' och det totala intrycket fällde avgörandet för att arbeta med oss.

Konsultbolag

Ett projektorienterat konsultbolag tröttnade på samarbetet med sin dåvarande redovisningsbyrå.


"...ni har verkligen gjort en jättebra rekrytering i Jennifer..."


Man behövde mer av en komplett ekonomiavdelning inklusive affärsrådgivning och stöd i olika frågor. Man anlitar därför idag Nya Ekonomikompetens.

Byggbolag

Vi fick förtroendet att ta hem hela bolagets ekonomifunktion till Karlstad från Stockholm. När vi fick kunden omsatte man ca. 100 msek/år och Nya Ekonomikompetens utför allt från ax till limpa.


"...sedan tycker jag att vi får väldigt bra hjälp av Victor och Theodor..."


Avgörande var att vi inte var en traditionell redovisningsbyrå utan agerar som kundens kompletta ekonomiavdelning. Dels på plats hos kunden, dels på distans från Nya Ekonomikompetens kontor på Karlstad Business Center.

Ovanstående är ett axplock av kundexempel. Våra kunder är ofta projektorienterade.


Från enmansföretag upp till omsättningar på >100 msek/år, ibland även miljard-omsättningar.


Varmt välkommen som kund. Ni också.