Dagens: Adam arbetar med💡

Adam Ă€r en av vĂ„ra hĂ€rliga medarbetare som varit med i företaget nĂ„gra Ă„r nu. Innan Nya Ekononomikompetens arbetade Adam pĂ„ en större redovisningsbyrĂ„ och tyckte inte att han fick möjlighet att utvecklas pĂ„ sĂ€tt han gĂ€rna ville. 🡇

Nya Ekononomikompetens omtyckta och duktiga medarbetare Adam vid skÀrmarna

FrÄn redovisning till ekonomiansvarig

Adam gick frÄn att endast arbeta med en viss typ av redovisning till att ganska omgÄende hos Nya Ekonomikompetens, Àven fÄ arbeta med bokslut, rapportering och ha kundkontakter. Det hÀr var nÄgot som Adam verkligen triggades av och efter bara nÄgot Är kunde Adam börja bli ekonomiansvarig frÄn Nya Ekonomikompetens sida, i mindre kundbolag.

NĂ„got som sedan har fungerat mycket bra och gjort att Adam kunnat fortsĂ€tta utvecklas och ta allt större ekonomiansvar. Som stöd i sitt arbete har Adam ocksĂ„ bĂ„de Företagshandboken (med Ekonomihandbok) sĂ„vĂ€l som vĂ„ra Årshjul, stödsystem och kollegor att bolla tankar och ideĂ©r med.

MĂ„nadsbokslut och rapportering

Eftersom det fortfarande Àr första delen av mÄnaden, har Adam fortfarande arbete med mÄnadsbokslut och rapportering att göra idag. Varje kund har samma deadline för rapportering varje mÄnad sÄ att kunden vet nÀr rapporteringen kommer. Det ingÄr i den s k FOKUS Processen. Och det Àr en viktig del för den som Àr ekonomiansvarig att planera sÄ att det alltid fungerar för kundernas olika deadlines.

“Ert sĂ€tt att arbeta Ă€r verkligen nĂ„got helt annat Ă€n allt jag tidigare fĂ„tt presenterat frĂ„n redovisningsbyrĂ„er” 🟊🟊🟊🟊🟊

I arbetet med rapportering, som sker via systemet Oxceed, till kund Àr Adam fokuserad pÄ att i det han skriver, signalera för de avvikelser som finns men ocksÄ vara noga med att förklara varför(!) avvikelserna har uppstÄtt. I en del kunduppdrag som Adam haft under lÀngre tid, Àr Adam ocksÄ sÄ insatt i kundens verksamhet att han Àven kan ge tips om vad som behöver göras för att komma till rÀtta med t.ex. ökad kapitalbindning, lÀgre marginaler, risk för brist i kassaflöde etc.

Årsbokslut & Ă„rsredovisning

Under eftermiddagen skall Adam sedan upprÀtta Ärsbokslut och Ärsredovisning för en kunds moderbolag. Kunden har ett dotterbolag dÀr en industriell verksamhet bedrivs och moderbolaget har i sin tur tvÄ Àgare. Det finns ju flera anledningar till att inte Àga ett operativt, vinstdrivande företag direkt som privatperson utan istÀllet ha Àgandet via ett moderbolag. Och sÄ Àr fallet med den hÀr kunden.

Adam trivs vÀldigt bra med att ha bÄde lite enklare uppgifter sÄvÀl som den viktiga rÄdgivande rollen som ekonomiansvarig. Han har ju ocksÄ alltid (minst) en kollega som stöd i varje uppdrag eftersom det Àr Nya Ekonomikompetens policy att alltid vara (minst) tvÄ ekonomer pÄ varje uppdrag. Dels för att ha som bollplank, dels för att kunna stötta varandra vid arbetstoppar men ocksÄ för att allt skall fungera vid semester och annan frÄnvaro.

- - -

LĂ€s gĂ€rna om Nya Ekonomikompetens tjĂ€nsteutbud: LĂ€s hĂ€r đŸ Š

FöregÄende
FöregÄende

DĂ€rför börjar du tröttna pĂ„ stora redovisningsbyrĂ„n 💰

NĂ€sta
NĂ€sta

100% digitalt med Fortnox. Check pÄ den!