Dagens: Niklas arbetar med💡

IT-killen som Ă€r ekonom heter Niklas. Han har sitt arbetshjĂ€rta med ena benet i mĂ€nniskan och det andra i det digitala. En person som lĂ„ter sin ‘lathet’ bli en positiv egenskap genom att skapa hög grad av automatiserade, förenklade flöden i redovisningen. 🡇

Niklas Àr en medarbetare som alltid har möjligheten med automatisering i bakhuvudet

Förenklingar, förenklingar, förenklingar

Niklas arbetar digitalt. Och han Ă€r snabb att hjĂ€lpa kunderna ta till sig bĂ„de det digitala sĂ„vĂ€l som automatiseringar nĂ€r det finns möjlighet till det. För att arbetet bĂ„de för oss ekonomer sĂ„vĂ€l som för kunden, skall bli sĂ„ enkelt och smart som möjligt. Gissa om han lĂ€ngtar till nya lagen om kvittohantering
 :-)

Hans frustration vet knappt nÄgra grÀnser nÀr han blir ansvarig för en ny inkommande kund till oss pÄ Nya Ekonomikompetens, och det visar sig att den tidigare leverantören inte nyttjat systemen full ut, inte integrerat system som gÄr att integrera, skapat bankautomatik eller pÄ annat sÀtt arbetar gammaldags och ineffektivt.

NÄgra mycket olika kundföretag idag

Just idag fokuserar Niklas i huvudsak pÄ 3 olika kunder. En av kunderna bedriver försÀljning via butiker samt direkt till olika restauranger. Företaget Àr en aktör som Àr mycket mÄn om kvalitet och kundnöjdhet och Àr lokaliserat i Göteborg. De har Àven försÀljningsstÀllen pÄ nÄgra olika platser. Niklas har rollen som ekonomiansvarig för kunden Àven om det idag mest handlar om lite löpande redovisningsarbete.

“. . . jag Ă€r förvĂ„nad och lite imponerad över hur mycket mer man kan fĂ„ ut av ekonomifunktionen med er, utöver sjĂ€lva redovisningen och boksluten . . .” 🟊🟊🟊🟊🟊

En annan kund Niklas arbetar med idag Ă€r en ny kund som Nya Ekonomikompetens fick in strax efter Ă„rsskiftet. Det Ă€r ett mycket spĂ€nnande bolag som hĂ„ller pĂ„ med en ganska avancerad produktutveckling. Även om verksamheten genererar omsĂ€ttning redan idag, Ă€r ambitionen inom nĂ„gra Ă„r att skall skala upp rejĂ€lt. PĂ„ lite sikt handlar det om mĂ„lsĂ€ttningar pĂ„ 100-tals miljoner omsĂ€ttningsmĂ€ssigt.

Systembyte och uppstart

I samband med att kunden nu bytte frÄn en redovisningsbyrÄ till Nya Ekonomikompetens (man var i behov av att fÄ en komplett ekonomifunktion och den externa styrelsen(!) var mycket noga med att kontrollera att vi tillÀmpar mÄnadsvisa ekonomimöten baserade pÄ bl.a. Ärshjul) har Niklas ocksÄ hÄllit i ett byte av redovisnings- och affÀrssystem. Parallellt arbetar Niklas kollega pÄ Nya Ekonomikompetens, Mariah Konsultchef för Lön & HR Service, pÄ att hjÀlpa kunden till ett mycket bÀttre systemstöd nÀr det gÀller löneservice,

För Niklas del handlar det hĂ€r uppdraget dĂ€rför om att bĂ„de ‘spela och dirigera’ samtidigt nu i starten. Fram tills allt som Ă€r lĂ€mpligt har digitaliserats, automatiserats och satts igĂ„ng sĂ„ som Niklas Ă€r van att det kan och skall fungera. Inklusive FOKUS Processen som affĂ€rsstöd för helheten i kunduppdraget.

Ägarlett IT-konsultbolag

Ytterligare ett kundbolag som Niklas Ă€r ekonomiansvarig för Ă€r ett snabbvĂ€xande IT-bolag i Örebro. Niklas har arbetat med det hĂ€r bolaget i ett antal Ă„r och brukar vara pĂ„ plats pĂ„ deras kontor varje vecka. Bli en del av verksamheten och gĂ€nget.

För att kunna bli ett bra affÀrsstöd Àr det viktigt att lÀra kÀnna kunden och förstÄs kundens verksamhet. Ett sÀtt för att öka möjligheten till det Àr att som Nya Ekonomikompetens ofta gör; sitta pÄ plats och arbeta ute hos kunden. En dag eller en halv dag i taget.

Tack vare Niklas som person, det hÀr arbetssÀttet i kombination med Nya Ekonomikompetens metodik, Ärshjul och företagshandbok med vÀgledningar kring affÀrsrÄdgivning, Àr Niklas ett vÀrdefullt stöd för bÄde VD sÄvÀl som Àgarna i uppdraget. Niklas har idag Àven inplanerat ett Àgarmöte pÄ eftermiddagen för att gÄ igenom aktuella punkter som relaterar till Àgarskap och ekonomi.

- - -

LĂ€s gĂ€rna om Nya Ekonomikompetens tjĂ€nsteutbud: LĂ€s hĂ€r đŸ Š

FöregÄende
FöregÄende

SĂ„ fĂ„r du duktiga medarbetare att stanna kvar 🖣

NĂ€sta
NĂ€sta

DĂ€rför börjar du tröttna pĂ„ stora redovisningsbyrĂ„n 💰